Mapa strony

Grassroots-Grassfoods 2019

Logotyp Lokalnej Fundacji Filantropijnej „Projekt”

Cel projektu

Celem projektu było animowanie i angażowanie mieszkańców wsi Rudniki, powiatu kwidzyńskiego, do podejmowania wyzwań rozwojowych – przyrodniczych, społecznych i artystycznych poprzez organizację warsztatów kulinarnych wg koncepcji dzikiego gotowania i pięciu przemian.

Działania zrealizowane w ramach projektu

Podczas Grassroots 2019 przeprowadziliśmy warsztaty kulinarne ze zdrowego odżywiania. Następnie odbyły się warsztaty wg przepisów zebranych na festiwalu. Warsztaty po zakończeniu festiwalu zorganizowane były w świetlicach wiejskich gmin naszego powiatu. Opracowaliśmy publikację z przepisami gości festiwalowych. Festiwal odbył się w dniach 26-28.07.2019. Festiwal był organizowany przez członków grupy i wolontariuszy – ok. 30 osób.

Rezultaty projektu

Podczas Grassroots 2019 przeprowadziliśmy warsztaty kulinarne ze zdrowego odżywiania. Następnie odbyły się warsztaty wg przepisów zebranych na festiwalu. Warsztaty po zakończeniu festiwalu zorganizowane były w świetlicach wiejskich gmin naszego powiatu. Opracowaliśmy publikację z przepisami gości festiwalowych. Festiwal odbył się w dniach 26-28.07.2019. Festiwal był organizowany przez członków grupy i wolontariuszy – ok. 30 osób.

Odbiorcy projektu

Mieszkańcy powiatu kwidzyńskiego

Partnerzy w realizacji projektu

Gmina Ryjewo, Sołectwo Rudniki, Fundacja Projekt.