- Realizator:
- Zdrowy Bytów
- Fanpage w serwisie Facebook
3747 Wysokość dotacji
8247 Całkowita wartość
3747 Wysokość dotacji
8247 Całkowita wartość
Promowanie lokalnych dostawców i produktów spożywczych oraz zdrowego stylu życia w oparciu o coraz bardziej powszechną Tradycyjną Medycynę Chińską, tworzenie lokalnej grupy slowfoodowej.
Cykl warsztatów kulinarnych bazujących na TMC – Kuchnia 5 Przemian na Polskim Stole – odnoszących się do różnych grup docelowych, m.in. dzieci i matek, osób bez względu na wiek oraz takich, które chcą wzmocnić swój organizm działając w zgodzie z naturalnym rytmem życia. Ponadto promowanie kuchni śródziemnomorskiej, uważanej za jedną z najzdrowszych na świecie. W ramach projektu zrealizowano także warsztaty plenerowe, odnoszące się do tradycyjnego wypieku chleba na zakwasie.
Wyłonienie grupy chcącej kontynuować działania społeczne na rzecz profilaktyki chorób cywilizacyjnych poprzez kształtowanie prawidłowych nawyków żywieniowych oraz umiejętność reagowania na spotykające nas dolegliwości.
Wszystkie grupy wiekowe niezależnie od płci.
Fundacja Rozwoju Lokalnego Parasol, Erasmus+, Jaśkowa Dolina, Fajny Warzywniak