Mapa strony

Kulinarne Szaleństwo w Antoniewie

Data opublikowania: 7 października 2019

Autor:
Ewa Prengowska
ODL:
Porozumienie Organizacji Pozarządowych Powiatu Sochaczewskiego

27 września 2019 r. odbyły się pierwsze kulinarne warsztaty w ramach projektu „Przez żołądek do serca – kulinarne szaleństwo” zorganizowane przez Koło Gospodyń Wiejskich w Antoniewie w powiecie sochaczewskim. Tematem przewodnim pierwszego z cyklu spotkań był „Ziemniak w roli głównej”.

Panie z KGW spisały się wyśmienicie. Przygotowały wiele pysznych dań takich jak zapiekanka ziemniaczaną, chłopski garnek, racuchy ziemniaczane z miodem, knedle ze śliwkami i śmietaną, tradycyjne placki ziemniaczane, tartinki ziemniaczane z pomidorem i fetą. Wszystkim uczestnikom warsztatów przygotowane dania bardzo smakowały i w związku z tym szybko znikały z talerzy. Warsztaty spotkały się z ogromnym zainteresowaniem, dały możliwość spotkania i integracji lokalnych mieszkańców oraz spędzenia wspólnie czasu przy pasjonującym ich zajęciu.

Już niebawem kolejne spotkanie w ramach projektu!